Alrijne Webinar

Alrijne Webinar
20/04/2021 20:00 - 22:00
Doelgroep:
Alrijne Zorggroep - Medisch specialisten, Huisartsenzorg, LUMC - Medisch specialisten, Specialisten Ouderengeneeskunde
Organisatie:
Alrijne Zorggroep
Locatie:
 
Aanvang:
20.00
Inlichtingen:
Accreditatie:

Graag nodigen wij u uit voor een webinar van de vakgroep Kindergeneeskunde op dinsdag 20 april om 20.00 uur. Tijdens de webinar stellen we eerst de kinderartsen kort aan u voor en vertellen we wat hun specifieke aandachtsgebieden zijn. Daarna volgen er interactieve presentaties van verschillende kinderartsen. 

Programma 

Aanpak van huilbaby’s
Spreker: dr. Marieke Peetsold, kinderarts

Ook in deze tijd van Corona worden veel zuigelingen verwezen in verband met excessief huilen. Ouders zijn vaak aan het thuiswerken, kinderen zijn niet naar de dagopvang en ook ouders en schoonouders kunnen vaak niet ingezet worden.

We bespreken de oorzaken van het huilen en een praktisch plan van aanpak voor de huisartsenpraktijk.

Enquête
Zou u deze enquête willen invullen? Zo krijgen wij een beter beeld van hoe deze kinderen in de huisartsenpraktijk behandeld worden en wat u hier graag over wil leren. Het zijn 14 korte vragen die in 5-10 minuten beantwoord kunnen worden. Ook als u niet deelneemt aan het webinar, zou het fijn zijn als u de enquête wil invullen.

Astmateam Alrijne
Spreker: dr. Leonie Edlauer –Tepper, kinderarts

Ontwikkelingen met betrekking tot behandeling van astma zullen op een interactieve manier de revue passeren. Hierbij ligt de focus op vier pijlers:

  • diagnose
  • inhalatie en therapietrouw
  • triggers
  • therapie

Ook delen we nieuws over het kinderastmateam van Alrijne. 

Saturatiemeting bij kinderen: waar en hoe?
Spreker: Hester Havers, kinderarts

Een korte praktische uitleg over het gebruik van saturatiemeters bij baby’s en jonge kinderen.

Deelname en accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie aangevraagd. U dient zich daarom in te schrijven via onderstaand formulier. Inschrijven kan tot en met zondag 18 april. U ontvangt een bevestiging met de deelnamelink voor het webinar.

Tijdens het webinar wordt u een aantal vragen voorgelegd. Deze kunt u beantwoorden via een online stemprogramma. Hierover krijgt u meer informatie tijdens het webinar. Het is wenselijk om het webinar met twee verschillende devices te volgen. Bijvoorbeeld een laptop of computer voor volgen van het programma en een mobiele telefoon om te stemmen.

 

Lees verder in de Alrijne nieuwsbrief van April; hier bevindt zich ook een link via waar u zich kunt aanmelden.