ECG en ritmestoornissen bij kinderen 2019

ECG en ritmestoornissen bij kinderen 2019
22/11/2019
Als algemeen kinderarts krijgt u regelmatig te maken met kinderen bij wie een electrocardiogram (ECG) beoordeeld moet worden. Naast het bekijken van het hartfilmpje luistert u ook naar het verhaal van de patiënt en zijn of haar ouders of verzorgers. Maar wanneer kunt u spreken van een ‘normaal’ of afwijkend hart? In deze cursus leert u goed onderscheid te maken.

Kinderen met hartproblemen doorverwijzen of niet?
Het is cruciaal om te weten wat nog als ‘normaal’ beschouwd kan worden en wanneer er echt sprake is van een hartafwijking. Door dit goed in te kunnen schatten weet u welke kinderen prima af zijn met de zorg in uw ziekenhuis, en welke kinderen u moet doorverwijzen naar collega’s in een gespecialiseerd centrum.

Veel voorkomende hartafwijkingen- en ritmestoornissen
Het interactieve programma van de cursus is samengesteld voor kinderartsen en artsen in opleiding. Drie weken voor aanvang van de cursus krijgt u een uitnodiging om vragen in te sturen, die zullen uiteindelijk door experts besproken worden tijdens een casuïstiek bespreking. Wij nodigen u van harte uit hiervan gebruik te maken: het is bij uitstek de gelegenheid te horen hoe experts denken over vragen waar u in praktijk mee te maken krijgt! Daarnaast gaat u samen met uw collega’s kleine werkgroepssessies aan de slag.

Tijdens de cursus wordt in ieder geval ingegaan op de volgende onderwerpen:

  • het normale ECG en een aantal veel voorkomende afwijkingen daarin;
  • veel voorkomende ritmestoornissen;
  • oorzaken, diagnostiek en behandeling van syncope;
  • de rol van de pacemakers en ICD behandeling.

Maak de entreetoets
Vier weken voorafgaand aan de cursus krijgt u een uitnodiging om de entreetoets te maken. De entreetoets is bedoeld om uw eigen kennis op te frissen en geeft de sprekers bovendien de mogelijkheid om accenten te leggen op de dag zelf. Als u de toets tijdig en volledig heeft gemaakt levert dit u één accreditatiepunt op.

Doelgroep
Kinderartsen en artsen in opleiding

Bezoek website voor meer informatie

22/11/2019

Doelgroep:

Organisatie:

LUMC - Boerhaave Nascholing

Locatie:

Gebouw: Gebouw 1, Route: 766, Zaal: CZ-2

Aanvang:

Inlichtingen:

Accreditatie:

Locatie

Gebouw: Gebouw 1, Route: 766, Zaal: CZ-2