E-learning Antibiotica allergie - 2023-III

E-learning Antibiotica allergie - 2023-III
Doelgroep:
 
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
 
Inlichtingen:
 
Accreditatie:
 
Wist u dat de meeste patiënten die een penicilline allergie melden, veilig met penicillines behandeld kunnen worden? In deze e-learning leert u om te gaan met antibiotica-allergie in de dagelijkse praktijk.

Als zorgverlener komt u regelmatig in aanraking met patiënten die aangeven allergisch te zijn voor antibiotica. Allergieën zijn potentieel levensbedreigend, en in de praktijk wordt door allergie-meldingen vaak afgeweken van het eerste keuze antibioticum. Echter, dat is vaak onterecht. In deze online module leert u verschillende typen allergieën onderscheiden en dilemma’s uit de dagelijkse praktijk op te lossen. Wanneer kan het antibioticum wel gegeven worden en wanneer niet? Hoe zit het eigenlijk met kruisallergie?

Voor wie:
De cursus is geschikt en geaccrediteerd voor alle zorgprofessionals die regelmatig antibiotica voorschrijven of over antibiotica adviseren.

Accreditatie
Voor het behalen van accreditatiepunten is het noodzakelijk om de eindtoets die verbonden is aan de e-learning met een voldoende af te sluiten. U krijgt twee herkansingsmogelijkheden.

Wanneer is de e-learning beschikbaar?
U kunt de e-learning op ieder gewenst moment maken tot een maand na de einddatum (= 31 januari 2024). Nadat u zich heeft ingeschreven en de bevestiging hiervan heeft ontvangen, kunt u direct de e-learning volgen.
Dit doet u door in te loggen met uw account van Boerhaave Nascholing:
-              Ga naar http://www.boerhaavenascholing.nl
-              Klik op de knop ‘inloggen’ en log in met uw inloggegevens.
-              Klik op “Mijn cursussen”.
-              Klik bij de E-learning antibiotica allergie op de link “Naar leeromgeving”.
-              U vindt in deze leeromgeving de e-learning terug.

Nadat u de e-learning hebt doorlopen volgt een eindtoets. Voor het behalen van accreditatiepunten moeten minimaal 7 van de 10 vragen van de eindtoets juist worden beantwoord. U krijgt twee herkansingsmogelijkheden. Wanneer u de e-learning + eindtoets met een voldoende heeft afgesloten kunt u de bijschrijving van de accreditatiepunten aan het begin van de volgende kalendermaand verwachten.