Leidse kinder ECMO dag 2023

Leidse kinder ECMO dag 2023
Doelgroep:
 
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
Parkeren en bereikbaarheid LUMC
Inlichtingen:
 
Accreditatie:
 
Al jaren organiseert het LUMC de geaccrediteerde  ECMO Basis cursus Volwassenen en ECMO Basis cursus Kinderen voor verpleegkundigen en artsen. Als aanvulling op deze basiscursus, en voor andere geïnteresseerden, organiseren wij namens de ECMO commissie op 10 oktober 2023 voor de tweede keer de Leidse kinder ECMO dag (voorheen de ECMO Advanced Kinderen. Wij bieden een zeer interessant en divers 1-daags programma met ervaren sprekers uit verschillende cardiale ECMO centra.

Leerdoelen
Het primaire doel van deze ECMO-cursus is een interactieve bijscholing voor zowel artsen als verpleegkundigen met ECMO-ervaring. Als tweede doel willen we graag de ECMO-zorg in Nederland meer verbinden door van en met elkaar te leren en in gesprek te gaan over hoe we samen de ECMO-zorg in Nederland op een nog hoger niveau zouden kunnen krijgen.

Inhoud
In deze cursus worden de laatste ontwikkelingen besproken met betrekking tot ECMO bij pediatrische cardiale patiënten (zoals postcardiotomie, myocarditis, pulmonale hypertensie en/of infecties) en is er de kans om scenario/simulatie training te doen (beperkte plekken beschikbaar). De voertaal is Nederlands.

E-learning
Ter voorbereiding op de cursus kunt u tegen gereduceerd tarief de ECMO e-learning maken. De e-learning bestaat uit 6 modules en neemt de deelnemer mee in de basisprincipes van ECMO. In de e-learing komen de volgende onderwerpen aan bod: veno-arteriële (cardiale) ECMO, veno-veneuze (respiratoire) ECMO, reanimatie met ECMO (ECPR) en verpleegkundige aspecten en monitoring van ECMO. De e-learning wordt afgesloten met een eindtoets en kan drie keer herkanst worden.

Cursuscommissie
Deze cursus is samengesteld door:

  • Dr. P.P. Roeleveld, kinderarts-intensivist, directeur ECMO-programma
  • Dr. M. Blink, kinderarts-intensivist
  • Dr. L. Koers, kinderarts-intensivist
  • Dr. R.H. Klein, kinderarts-intensivist
  • Mw. M.J. van Gijlswijk, IC verpleegkundige, ECMO-coördinator
  • Ing. E. van Es, klinisch perfusionist, ECMO-coördinator
  • Ing. A. van der Baan, klinisch perfusionist

Locatie:

  • Parkeren en bereikbaarheid LUMC