Masterclass: Overtuigen en Verleiden 2023-II

Masterclass: Overtuigen en Verleiden 2023-II
Doelgroep:
 
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
Gebouw: Gebouw 3, Route: 4e etage, Zaal: V4-52/56
Inlichtingen:
 
Accreditatie:
 
eams wisselen, belangen kunnen botsen en het is altijd druk! Als moderne medisch specialist bent u een duizendpoot. Hoe gaat u om met dit soort situaties? Deze training biedt handvatten voor onderlinge samenwerking, communicatie en professioneel handelen in het kader van teamwerk. De training wordt gegeven in verschillende dagdelen.

Voor wie is deze cursus?
Artsen in opleiding tot specialist (AOIS) werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) of de Leidse OOR-regio kunnen deelnemen aan de training. Voor deze cursus zijn maximaal 12 plekken beschikbaar.

De tweedaagse training wordt gegeven door een clinicus en een onderwijskundige. Beide docenten ontvingen een ''Boerhaave Excellent Speaker Trophy'' omdat zij bij eerdere edities van deze cursus door de deelnemers zeer goed zijn beoordeeld. Als u op de namen hieronder klikt, leest u meer over hun achtergrond.

drs. R.A.J. Janss
drs. A.F. Norbart

Effectief samenwerken met collega’s
In dit tweedaagse programma krijgt u concrete hulpmiddelen om effectief samen te werken en te communiceren met collega’s. De training heeft een interactieve vorm met onder andere een ervaringsuitwisseling, rollenspel en een teamspel. De volgende onderdelen komen aan de orde:

  • Zelfreflectie
  • Feedback geven
  • Dagelijkse problematiek in proactief perspectief
  • Hoe goed te luisteren
  • Het hanteren van conflicten
  • Leiding geven en ontvangen

Twee verschillende dagdelen
De training wordt in 2 verschillende dagdelen gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats op respectieveljk maandag 30 oktober en maandag 27 november. Er is geen specifieke toetsing. Wel wordt aan de deelnemers gevraagd vooraf en tussentijds huiswerk te maken en kleine presentaties voor te bereiden, met een geschatte tijdsinvestering van 4 uur.

Cursuscommissie
Drs. R.A.J. Janss, CRM-gecertificeerd instructeur, anesthesioloog, LUMC
Drs. A.F. Norbart, adviseur onderwijs, DOO, Onderwijs Expertise Centrum, LUMC

 


Locatie:

  • Gebouw: Gebouw 3, Route: 4e etage, Zaal: V4-52/56