Maternale geneeskunde 2023

Maternale geneeskunde 2023
Doelgroep:
 
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
 
Inlichtingen:
 
Accreditatie:
 
Op donderdag 5 oktober 2023 bieden wij een nascholing aan over Maternale geneeskunde. 
Tijdens deze nascholing ligt de focus op de maternale zorg in de zwangerschap. Sommige (preexistente) ziekten vlammen op tijdens de zwangerschap of in het kraambed. Andere aandoeningen ontwikkelen zich tijdens de zwangerschap. Een juiste behandeling van deze aandoeningen kan een uitdaging zijn. Een multidisciplinaire aanpak is belangrijk, waarbij artsen uit verschillende disciplines nauw met elkaar samenwerken.

De lezingen van experts worden afgewisseld met casuïstiek en interactieve discussies over diagnose en behandeling van hoog risico zwangere vrouwen. De volgende onderwerpen komen aanbod: maternale mortaliteit, MDL, hematologie, nierziekten, ethiek, cystic fibrosis (CF), endocrinologie, dermatologie en CVA / Young stroke. 

Wij streven ernaar u te inspireren en naar uw werkplek terug te laten keren met meer kennis en motivatie om de zorg voor hoog-risico zwangeren nog beter te maken.

Doelgroepen
Gynaecologen, anesthesiologen, cardiologen, internisten (met name MDL-artsen, reumatologen en oncologen), klinisch verloskundigen en fertiliteitsartsen. Ook AIOS, physician assistants en gespecialiseerde verpleegkundigen van betreffende specialismen zijn van harte welkom.

Organisatie
De cursus wordt mede georganiseerd door de Werkgoep Perinatologie en Maternale Ziekten (WPMZ) van de NVOG.

Cursuscommissie
Deze cursus is samengesteld door:

• Dr. I.W.H. (Inge) van Empel, gynaecoloog, RadboudUMC
• Dr. M.L.P. (Marie-Louise) van der Hoorn, gynaecoloog, LUMC
• Dr. J.J. (Joepe) Kaandorp, gynaecoloog, UMC Utrecht
• Dr. J.W. (Ellen) Nijkamp, gynaecoloog, UMC Utrecht
• Dr. M. (Marieke) Sueters, gynaecoloog, LUMC