Basiscursus atriumfibrilleren - online (webinar 2 punten)

Basiscursus atriumfibrilleren - online (webinar 2 punten)
Doelgroep:
Huisartsenzorg
Organisatie:
Stichting ©aliber
Aanvang:
In je eigen tijd te volgen
Inlichtingen:
©aliber Academie, scholing@rijnduin.nl
Accreditatie:
Bewijs van deelname

Basiscursus atriumfibrilleren - Online

Aanmelden
Dit doe je via de knoppen 'bestel' of 'inschrijven'. Kies eerst een inschrijfoptie. Om je in te kunnen schrijven voor deze scholing dien je ingelogd te zijn met je ZorgApp ZHN account.

Datum
De scholing kun je in je eigen tijd volgen op ieder gewenst moment.

Duur
Ongeveer 2 uur en 15 minuten.

Doelgroep    
De scholing worden gegeven voor huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen die zijn verbonden aan Knooppunt Ketenzorg.

Wat is de doelstelling van de scholing?
De scholing heeft als doel kennis te nemen van de regionale transmurale afspraken over atriumfibrilleren (opsporen, doorverwijzen, therapie en controles).
Nadruk wordt gelegd op de redenen voor overleg tussen POH en huisarts en overleg tussen huisarts en cardioloog. Verder wordt ingegaan op de wijze van declareren van de controles van patiënten met atriumfibrilleren en op het meten van de kwaliteit van deze controles.

Trainers

  • Charles Kirchhof, Cardioloog
  • Huug van Duijn , Kaderhuisarts hart- en vaatziekten

Kosten
De scholing is gratis.

Accreditatie
Via bewijs van deelname. Het betreft een scholing die je gratis kunt volgen. Na het behalen van uw certificaat kun je zelf je certifcaat indienen bij je beroepsgroep.

Eisen om in aanmerking te komen voor de vergoeding van atriumfibrilleren
De projectgroep atriumfibrilleren - Alrijne Ziekenhuis, LUMC, Knooppunt Ketenzorg en Zorg en Zekerheid - is verantwoordelijk voor de implementatie van de regionale transmurale afspraken atriumfibrilleren in Zuid-Holland Noord. 

Neemt je praktijk of gezondheidscentrum met minimaal één huisarts en één POH (eenmalig) deel aan de scholing, dan is het mogelijk om daarna het verrichtingentarief atriumfibrilleren bij Zorg en Zekerheid te declareren. Door dit te doen ga je ermee akkoord dat de projectgroep ten behoeve van de kwaliteit anoniem en op groepsniveau je data over atriumfibrilleren mag monitoren.

©aliber dient de aanvraag van het tarief voor jullie in bij Zorg en Zekerheid. De verzekeraar verwerkt deze aanvragen eens per kwartaal. Wil je volgend kwartaal het tarief ontvangen, dan dient je praktijk de scholing in goede orde afgerond te hebben voor:

  • 28 februari
  • 31 mei
  • 31 augustus
  • 30 november